19.6.2009

Tromssa - Gryllefjord



4. päivä Tromssa-Andoya 40 km/228 km




Aamulla aikainen herätys, pikalaiva Hurtigbåt lähti Tromssasta 7:00 ja matkaa leirintäalueelta on runsaat 5 km laivasatamaan. Satama-alue on sokkeloinen ja illalla en löytänyt pikalaivan lähtölaituria kaikkien risteilijä- ja rahtialuslaitureiden seasta. Yhtenäistä kulkuväylää satamassa ei ole, vaan välillä joutui koukata takaisin keskustaan päästäkseen seuraavaan laituriin.

Leirintäalueen respa/kahvila päivystää 24 h vuorokaudessa, suuri plussa, aamukahvin ja muffinssin voimalla lähdin liikenteeseen 6:00.



Kolmannen kerran yli Tromssan sillan! Aamu oli selkeä ja aurinkoinen, hieno päivä tulossa. Hienolta tuntui myös päästä pois Tromssasta, sen verran tuo kaupunki vieläkin ahdisti! Sattumoisin oikea lähtölaituri löytyi ja pyörän kanssa kulkusiltaa pitkin suoraan laivaan. Kaksi miehistön jäsentä ottivat matkustajat vastaan ja nauhuriin piti sanella jotakin... Namnet, varifrån.. Finland? Ei, Tromssa! Vart? Till Lofoten? Ei, Finnsnes! Iäkäs mummeli tuli perässä ja saneli kaikki tarpeelliset tiedot ihmettelemättä... nolotti! Vielä oli epäselvää minne matka maksetaan ja kyselin sitäkin että matkan lopussa? Juu juu, matkan lopussa!



Ulos laivakannelle menin seuraamaan lähtöä ja startti todellakin oli hurja! Kaikki varusteet kannattaa pitää hyvin kiinnitettynä eikä mitään jättää penkille lojumaan, ilmavirta taatusti vie mennessään! Laivakannella todellakin viihdyin seuraten maisemia ja hengittäen syvään raikasta ilmaa, ahdistus kaikkosi pala kerrallaan... Finnsnesin upean sillan alitus oli hieno! Melkein unohduin tuonne laivakannelle, muutaman muun matkustajan kanssa, kunnes tajusin että pitää poistua laivasta, toiset ilmeisesti jatkoivat matkaa Harstadiin, kiire!



Lähtiessä kaivoin lompakon esille ja ihmettelin vieläkin kun en tiedä minne tämä matka maksetaan ja milloin, miehistö oli myös hiukan hämillään kun kerroin että en ole maksanut matkaa vielä minnekään. Antaa olla, talo tarjoaa, hyvää pyörämatkaa! :) Toisella reissulla selvisi että maksu kerätään matkan aikana, sisätiloissa...
Pyörää taluttaen Finnsnesin hienoon satamarakennukseen sisälle, ovetkin aukenivat itsestään! Odotussalin läpi taluttaen ulos ja sitten turisti-infoon. Todellakin nyt on Juhannusaatto ja haluan illaksi Andoyalle!



Turisti-infosta sain bussiaikataulut ja seuraava bussi lähtisi Gryllefjordiin 12:00, pysähtyen matkan varrella kohti Senjaa ja Gryllefjordia. Joten lähdin polkemaan Senjalle tietoisena siitä että 13:00 hyppään bussiin joka on Gryllefjordissa juuri ennen 15:00 lautan lähtöä Andoylle! Seuraava lautta olisi lähtenyt vasta 19:00! Turisti-infosta sain myös hienon Norjan-kartan, inhimillisempi koko kuin kotona olevassa, laitoin hyvään talteen että ei mene pilaalle vesisateessa jos semmoista olisi edes tulossa.



Alkutaival kohti Senjaa oli todella vaatimatonta verrattuna edellisten päivien kokemaan ja näkemään. Aurinko paahtoi pilvettömältä taivaalta, olo oli todellakin kypsä ja houkutus Andoyalle oli suuri! Noin 20 km poljettuani Svanelvdalissa jäin odottelemaan bussia, tietoisuus lopun raskaista nousuista Gryllefjordiin paahtavassa helteessä ei houkuttanut, toisaaltaan myös harmitti...

Päivän kuvakooste

jatkuu...

2 kommenttia:

  1. Ser ut att vara en fin sandstrand.Prövade du på att simma där =)

    VastaaPoista
  2. No nee, he va nu så kalt :)

    VastaaPoista