25.6.2009

Henningsvaer - Sigerfjord

Tiedoksi lightcaurbylle, 
ensimmäinen on lähempänä Henningsvaeria ja kuhisee kalliokiipeilijöistä.


10. päivä Henningsvaer-Sigerfjord 40/503 km

Henningsvaerin hostellissa yö oli erittäin rauhallinen, vaikka väliseinät ovatkin pahvia. Aamulla heräsin naapurihuoneen hiustenkuivaajan hurinaan. Keittiöstä löytyi kaikki tarvittavat astiat ja hostellin emäntä oli keittänyt pannullisen kahvia kaikkien juotavaksi.



Pakkaaminen oli valmis 11:30 ja vielä oli tarkoitus kiertää viimeiset kierrokset kaupungilla. Yön aikana sää oli muuttunut pilviseksi mutta sadetta ei ollut vielä luvassa. Parkeerasin katukahvilaan nautiskelemaan tuosta ihanasta kaupungista ja olotilasta. Norjalaiskaverukset olivat myös saaneet pakattua pyöränsä ja seuraavana kohteena "meillä" oli Kabelvåg.



Matkaan lähdin vasta 12:30, tien varret kuhisi kalliokiipeilijöistä ja jokaisessa pienessäkin kolossa oli autoja parkissa. Maisemat olivat ankeat verrattuna edellisen päivän näkemään. Lähestyttäessä Kabelvågia, E10-tietä pitkin, alkoi myös sade. Matkalla on muutama tunneli ja niiden läpiajo sujui ongelmitta, autokolonnat menevät yleensä rykelmissä ja kolonnaa seuraa hetken "hiljaisuus".



Kabelvågin akvaarion portilla kävin miettimässä, mennäkkö vai eikö mennä, jätin sitten menemättä. Kabelvåg on idyllinen puutalokaupunki ja vesisateesta huolimatta vaikutti viihtyisältä. Praestenbryggassa kävin syömässä uuniperunan ja katkarapumössön.




Matka jatkui Svolvaeriin, Lofoottien pääkaupunkiin, E10-tietä pitkin ja pyörätietä koko matkan. Svolvaer ei ole läheskään idyllinen tai viihtyisä kaupunki. Satama-alueelle oli rakennettu tasokkaat hotellit ja paikka vaikutti oikealta turistirysältä. Kivikirkko on kyllä vaikuttava.



Maisemat varmaankin on upeat kirkkaalla säällä, nyt sadepilvet peittivät kaikki vuoret tien varrelta. Austnesin vuononrantaa pitkin saavuin Silpollen Sjöcampingille noin 20:00, yöllä sää alkoi seljetä ja tietoisuus siitä kuinka hienolla paikalla leirintäalue oikeasti sijaitsi alkoi valjeta. Sadetta olinkin jo välillä kaivannut, se kun kuuluu osaksi asiaan, että pyräretkellä sataa...

Mukava päivä takana ja vaikuttava yö, seurata sään muutosta sateesta selkeäksi.

Päivän kuvakooste

Majoitus 100,00 NOK