30.6.2009

Viimeinen wildcamp

Päivästä tuli lopulta erinomainen! Upea tie ja upea keli,
t-paitasillaan iltamyöhään. Nyt on vinkun paikka ja käki kukkuu :)

Pietarsaari 30.7.2009

15. päivä Sörreissa-Bardufoss (bussi)-Olsborg (taksi)-Holt
45/728 km

Upea aurinkoinen sää jatkui ja suorastaan harmitti että matkaan piti lähteä bussilla. Kangaspuiden keskeltä, sohvalla, heräsin tuvan puolelta kuuluviin ääniin, omistajapariskunta valmisteli aamiaista. Sain kutsun aamiaiselle vaikka se periaatteessa ei kuulu telttayön hintaan. Aamiaiselle tuli myös kaksi iäkästä saksalaispariskuntaa ja kaikkia kiinnosti pyöräretki ja Suomi. Aamiaisella oli tarjolla perinteisiä norjalaisia leikkeleitä ja juustoja, suolaista ja makeaa sekä hyviä leipiä. Maksoin yöpymisestä vielä 100 kruunua lisää jo pelkästään siksi että hakivat kaupungista autolla ja kahteen kertaan.

Bussipysäkki on aivan perinnetilan portilla ja puolentunnin bussimatka Bardufossiin lähti 11:00. Bardufossissa on kaksi pyöräliikettä ja molemmissa neuvottiin menemään noin 20 km päässä sijaitsevaan Olsborgiin jossa on hyvä pyöräkorjaamo. Hetken pyörin kylillä ja mietin miten sinne nyt menisin ja ainut vaihtoehto oli ottaa taksi, seuraavan bussin odotteluun olisi turhautunut liikaa aikaa. Ennen kuin tilasin taksin niin soitin pyöräkorjaamolle että varmasti ehtivät katsoa pyörää samantien. Taksikyyti maksoi noin 350 kruunua ja pyörän korjaus 390 kruunua. Vika oli sittenkin ketjuissa, oli venyneet leveyssuunnassa. Matkaan pääsin vihdoin ja viimein 14:00.

Suunta kohti Målselvin laaksoa. Olsborgista pääsin suoraan Målselvin pohjoiselle tielle 854, mutta nähdäkseen Målselvkosken kuohut tulisi ajaa jokilaakson eteläistä puolta, tietä 87, sinne pääsy olisi edellyttänyt paluuta Bardufossiin joten jätin kosken kuohut katsomatta. Tie 854 oli ihan mukavaa ajettavaa ja ennen kaikkea rauhallista. Tie mutkitteli vehreässä jokilaaksossa ja taustalla häämötti yli tuhatmetriset vuoret.
Skjoldiin saavuin 20:00 ja kävin kylän marketissa ostoksilla, taas. Marketit on auki 22:00 asti.

Skjoldista suunta takaisin etelään ja Tamokdaleniin, tuolla seudulla ei liiemmin ole leirintäalueita joten maastoa piti silmäillä hyvää leiripaikkaa tutkaillen. Sattumoisin viereeni kiilasi paikallinen iltalenkkeilijä ja kertoi hyvästä leiripaikasta, poljimme samaa matkaa kunnes saavuimme Råvattnet-järvelle jonka lenkkeilijä totesi parhaaksi paikaksi. Lenkkeilijä jatkoi matkaansa ja jäin pystyttämään leiriä upean Råvattnet-järven rannalle.

Tieltä on muutama kymmenmetri järven rantaan ja kangasmaastoon, autoliikenne näkyi hyvin, kuin myös upea peilityyni järvimaisema. Teltan pystytyksen jälkeen istuin teltan edustalla nauttien upeasta maisemasta. Tien toisella puolella on puolustusvoimien ampumaratakeskus ja hiekkakenttä, hetken päästä tapahtui kauheita. Auto liirasi hiekkakentälle melkein kahdella renkaalla kaahaten! Pelkäsin että tapahtui onnettomuus. Kurvailujen jälkeen auto jatkoi matkaansa vauhdilla, puolen tunnin päästä tapahtui tuo sama näytös uudelleen. Huomasin että kyseessä oli sama auto ja ilmeisesti jokin pakkomielle, tehdä nuo hiekkakurvit kentällä... mennen tullen... Kurvailut aiheuttivat upean hiekkapölyn vasta-aurinkoon, kuin aamu-usvan, joten nautiskelin jälkinäytöksestä kameraan tallentaen.

Kerrassaan lämmin ilta ja upea leiri.

Bussikyyti 55,00 NOK
Taksikyyti 300, 00 NOK
Pyöränkorjaus 325,00 NOK
Majoitus 0 NOK

Målselv ja evästauko

Heti ensimmäisestä kyläkaupasta piti hakea TromsöRullea leivälle ja Gudbrandsdal-juustoa valmisvohvelille :)

Vihdoinkin matkaan...

Eli bussi Bardufossiin ja sieltä taksi Olsborgiin jossa on korjaamo. Uudet ketjut alla ja visa vinkuu... ;)