17.7.2010

Kooste Borselv (Pyssyjoki)

Kooste (päivä 13) Ifjord-Borselv  85 km /620 km

Valuuttakurssi 100 NOK = 12,50 €

Kuvakooste Porsanger

Ifjordin campingilla on "hehtaarin" kokoinen kahvila. Tarjolla oli kuitenkin vohvelin lisäksi pelkästään makeita leivoksia. Evääksi olisin kaivannut jogurttia ja pientä suolaista, mutta hyllyt pursuili ainoastaan sipsi- ja karkkipusseista. Seuraava kauppa on Borselvissä (85 km) jonne saapuisin myöhään illalla.
Keskiviikon etappi alkoi luonnollisesti (taas) korkealla nousulla, kuinka ollakkaan. Välillä tietenkin laskeutuen vuonolle.


Adamsfossen paikkeilla on viihtyisä taukopaikka jossa en kuitenkaan pysähtynyt evästämään kun ei ollut nälkä. Muutaman kilometrin poljettuani oli kauhea nälkä! Joten tienposkessa väsäsin  Rett i Koppen-aterian. Termoksesta kuumaa vettä kuppiin, haudutusta kannen alla neljä minuuttia ja pasta-ateria oli valmis. Hyvää! Kaiken lisäksi ateriat on kevyet kuljettaa mukana eikä tule tiskiä. (Loppusuoralla opittua).

Laksefjorden taukopaikalla oli sitten jälkkärin paikka, kaakaota ja voileipiä. Kahvista olin luopunut koska pikakahvi ei maistunut ja maitokahvipussit sisältävät vain maitojauhetta. Sopivaa sekotussuhdetta näiden kahden "kahvin" kesken en löytänyt. Kaakao maistui ja lämmitti.


Taukopaikalle pysähtyi norjalainen asuntoautopariskunta. Mies kauhisteli tulevaa etappiani ja kertoi vaimolleen että aion ylittää tunturin! Mitähän siellä tulee vielä vastaan... eikö tässä olla jo kaikenlaista tunturia ja vuorta ylitetty. Pariskunta jatkoi matkaa kohti Vardötä ja Hamninbergia koukaten Mehamnin kautta
Matkani jatkui ja vastaan tuli kyltti Borselvfjellen 179 m.p.y. ja se oli siinä. Odottelin kyllä jotain korkeampaa mutta sitä ei vain tullut vastaan. Välillä oli parikymmentä kilometriä aivan tasaista ja laakeaa tunturimaisemaa. Ihanan lämmin ja tyyni ilta!

Silfarin kanjonin kivikkoista kävelypolkua kävelin jo jonkun matkaa mutta palasin takaisin kun ei ollut tietoakaan kuinka pitkälle olisi pitänyt kävellä. Oli jo sen verran myöhä että väsyneenä en ottanut riskiä onnistunko kävelemään polulla kompuroimatta.
Borselvin "campingille" saavuin noin 23:00 ja mietin että kumpi, teltta vai mökki. Vesisade ratkaisi päätöksen, mökki. (250 NOK).