22.6.2009

Storfjord - Å i Lofoten

7. päivä Storfjord-Leknes-Napp (bussi)-Å 62/390 km

Storfjordin leirintäalue sijaitsee noin 8 km päässä Stamsundista, illalla paikka oli jo suljettu mutta päivystyspuhelimessa ilmoittauduin yöpyjäksi. Mitään valvontaa ei paikalla näyttänyt olevan.Paikalla oli latvialaisseurue, osa nukkui viidessä eri teltassa, osa kuuden hengen mökissä ja yksi oli ilman majoitusta ja nukkui autossa, jonka käynnisti tyhjäkäynnille keskellä yötä! Tyhjäkäyntiin hermostuneena piti kömpiä ulos teltasta, telttanaapuri oli myös ulkona ja kerroin että auto häiritsee, hän kävi sammuttamassa auton. Pariskunta kuului samaan seurueeseen, huomasin aamulla. Aamulla olo oli äreä...Terassi oli hieno ja siellä valmistin aamiaisen mieluumin kuin epäsiistissä keittiössä, jätehuoltokin tuolla paikalla oli aivan retuperällä.

Leknes

Storfjordista matka kohti Leknesiä on noin 6 km, nousua 3 km ja laskua 3km! Ihastelin Leknesin maisemia taukopaikalla ja itse kaupunkikaan ollut mikään paha, eläväinen keskus. Ensimmäisenä turisti-infoon ja jumankauta että ensimmäiset tapaamani turistit oli tuo sekalainen latvialaisseurue! Auton tyhjäkäynnin sammuttanut pariskunta oli ihan mielissään jälleen näkemisestä, yön örisät olivat vaitonaisia...

Nappstraumen merenalainen tunneli

Joka tapauksessa edessä oli Nappstraumenin merenalainen tunneli, sitähän en aio polkea. Pyöräveneen aikataulu oli muuttunut, mitä nettisivuilla on, joten bussilla tunneliin. Heti tunnelin jälkeen jäin pois Nappissa, mutta olisin voinut jäädä myöhemminkin... Vasta Nappin näköalapaikalta oli tiedossa miltä "postikorttikuvat" näyttää...Lähestyttäessä Flakstadia oli upeaa. Nusfjordin risteyksen jälkeen vastaan tuli huvittava näky, myös on olemassa toisia jotka taluttaa pyörää! Norjaliasrouvat (4 kpl) olivat tulossa Å:sta ja miettivät jatkoa, eivät myöskään aikoneet tunneliin.Upeaa reittiä välillä Flakstad-Ramberg ja muutama kilometri Rambergin jälkeen. Loppu olikin sitten siltoja, mäkiä, tunneleita ja liikennettä. Varsinaisia Lofoottimaisemia pitäisi saada katsoa yläilmoista tai mereltä, tien päällä ne eivät toteudu... Valokuvasin kalastajakylää ja matkaa jatkaessani vasta huomasin tienviitasta että kyseessä oli tuo kuuluisa Reine. Kello oli jo paljon joten en lähtenyt tarkemmin tutkimaan.

Ramberg beachLeiripaikka jännitti, voiko siellä yöpyä! Paikalla oli noin 5 telttaa harvakseen. Aivan päätepisteeseen oli majoittunut ystävykset Ranskasta. Toinen puhui englantia ja nuorempi ei, muutaman minuutin "kävelyreissulla" nuorempi oli onkinut kaksi kalaa ja tarjosivat toista iltapalaksi! Olisivat kertoneet Ranskasta kaiken, mutta en oikeasti ollut juuri nyt niin kiinnostunut. :)Upea wildcamp, parasta Å:ssa :)

Päivän kuvakooste

Bussikyyti Leknes-Napp 38,00 + 19,00 (pyörä) NOK
Majoitus 0,00 NOK

Flakstad beach ja evästauko

Suunnitelmat uusiksi kun pyörälautan aikataulu oli muuttunut, alitin Nappstraumenin bussilla. Aurinkoista ja vilvoittava tuuli.