2.7.2009

Olderelv camping

Viiden tähden leirintäalue, kaikki huippuluokkaa keskivertohintaan. Hyvä sauna odotti lämpimänä. :) Nyt bussia odotellaan...

Pietarsaari 22.8.2009

17. päivä Kotimatka

Illalla todellakin yllätyin positiivisesti kun leirintäalueen respa kertoi että sauna on lämpimänä ja kuuluu samaan 10 kruunun suihkun hintaan! Tai 20 kruunun, kun otin suihkun kahteen kertaan. Ei taida Suomessa saada hyvää tilavaa saunaa ilman 10-15 € tuntihintaa.

Upeassa keittiötilassa säilytin laukut yön ajan ja aamulla pakkaaminen bussikyytiä varten oli helppoa. Eskelinen saapui leirintäalueen tienvarteen 9:00 ja 14-15 tunnin kotimatka oli edessä. Etupenkiltä seurasin tien profiilia noustessa ylös, on siellä muutama alamäki myös. Bussikuskille jupisin että kun se Saana-tunturin huiputus jäi nyt tekemättä, Kilpisjärvellä hän vielä varmisti että jatkanko matkaa, vielä ei ole myöhäistä käydä Saanalla. Jatkoin kuitenkin matkaa, kyseessä ei ole viimeinen Kilpisjärven reissu kuitenkaan. ;)

Kilpisjärven Retkeilykeskuksessa sain täyttää termoksen täyteen hyvää kahvia 4 eurolla, jota sitten nautiskelin pitkin matkaa, maistui taivaalliselta 16 päivän Nescafe ym. jauhekahvien jälkeen. :)

Haikeana katselin bussin ikkunasta tienvarrella näkyviä pyörämatkaajia, toisilla kaikki ihanuus ja taivallus on vielä edessä!

Rovaniemen juna-asemalle saavuimme 17:30 ja yö/iltajuna etelään lähti 18:00. Junamatka sujui hyvin, rauhallisessa ravintolavaunussa istuen, tutkien matkan varrelta haalittuja ilmaiskarttoja. Pännäiseen juna saapui 01:00 ja minibussiin änkesin kimpsuineni ja kampsuineni, olin ainut matkustaja, onneksi!

Upea reissu on päättynyt! Kiitos kotiväelle ja ystäville kaikesta tuesta, ennen matkaan lähtöä ja sen aikana. Isäni oli varmasti matkassa mukana, puhaltaen myötätuulta! :)

Päivän kuvakooste

Bussimatka Skibotn-Rovaniemi 73,10 € + 7 € oheispalvelua (pyörä)
Junamatka Rovaniemi-Pännäinen 52,10 + 9 € polkupyörä
Pännäinen-Pietarsaari 3,50 €
Päivän matkustuskustannukset yhteensä 144,70 €