28.6.2009

Harstad

Täällä olisi pitänyt olla enemmän aikaa kierrellä, tosi mäkinen kaupunki!

Pietarsaari 2.8.2009

13. päivä Revsnes-Harstad 63 km/663 km

Revsnesin wilcampilla kokkailin aamupalaa kaikessa rauhassa ja matkaan lähdin vasta 12:30! Matkan varrella on vanha veneveistämö jossa käväisin kurkkimassa.

Matkalla on jonkin verran tiukkoja nousuja mutta korkein nousu olisi edessä jos polkisin Harstadiin lyhyempää tietä (13 km) kuin rantatietä (36 km). Valitsin rantatien. Borkenesiin saavuin 15:00 ja paikallisella grillikioskilla tilasin hampurilaisen, hampurilaisen sain pöytään 16:00!!! Kävin jo välillä pyytämässä rahat takaisin kun aikaa ei nyt olisi istuskella odottelemassa, tilauksia oli kuulemma niin paljon että siksi kesti niin kauan...

Rantatie on ihan leppoisaa poljettavaa ja nättiä maalaismaisemaa, ei mitään järisyttävää kuitenkaan. Harstadiin saavuin 19.30 ja hetken ehdin kiertää kaupungin vanhaa keskustaa. Leirintäalue sijaitsee noin 5 km päässä ja vilkkaan 83-tien varrella. Autoliikenne ja raskaat nousut ärsytti niin paljon että toistamiseen en sitä polje, täytyi selvittää bussiaikataulut aamuksi.

Leirintäalueelle saavuin 21:00 ja sain selvitettyä bussiaikataulut. Tuolla otin myös pyykkituvan ja poleteilla toimivan pesukoneen käynnistämisessä oli ongelmia. Respaneiti tuli käynnistämään koneen uudelleen mutta sama ongelma toistui kuivausrummun kanssa ja respa oli jo poistunut paikalta... Eli nyt oli kassillinen märkää pyykkiä matkassa!

Päivän kuvakooste

Majoitus 105,00 NOK

Harstadiin on kaksi vaihtoehtoa

Lyhyt mutta korkea ja matala mutta pitkä. Otin pitemmän ja grillikioskilla odottelin hampurilaista yli tunnin! Kyllä mitalikahvit maistuis nyt! :)

Sunnuntaiaamu

Wildcamp ja vesi on loppu, onneksi vieressä solisee tunturipuro :)