2.5.2010

Nordkapp 2010
Nyt sitä sitten suunnistetaan kohti Nordkappia.

Tällä reissulla laivamatkoja on kolme. Pikalaiva Hurtigbåt Altasta Hammerfestiin sekä Hurtigruten-matkat Havoysundista Honningsvågiin ja Honningsvågista Mehamniin (Gamvik). Laivamatkalla Hammerfestiin vältän edestakaisen koukkauksen ko. kaupunkiin ja samalla tietenkin raskaan nousun Sennalandetiin. Hurtigruteneilla ohitan pitkän (6875 m) merenalaisen tunneliosuuden Mageroyan saarelle.

Nähtävyyksistä mielenkiintoisin kohde on Pohjois-Euroopan suurin kanjoni, Sautso Canyon, noin 20 km ennen Altaa. Gargiasta kanjonin näköalapaikalle on noin 4 km patikkapolku, joten nähtäväksi jää tulenko patikoimaan kanjonille. Myös Lakselvissa on toinen Pohjois-Euroopan suurimmista kanjoneista, Silfar Canyon, sijainti noin 53 km Lakselvista pohjoiseen Lebesbyn suuntaan. Trollholmsundin dolomiittimuodostelmat jäävät ikävästi reitin ulkopuolelle Porsangerinvuonon länsirannalle, nähtäväksi jää koukkaanko jostakin suunnasta myös sinne.

Matkaan siis kaikella varauksella, varsinkin luonnonvoimia kunnioittaen. Viralliset etapit ja yöpymispaikat selvinnee viimeistään matkan aikana. :) 

4 kommenttia:

 1. Jos joskus haluat tulla kokemaan aitoa kalastajakylämeininkiä, niin meille Støhön sitten. Lofooteista tykkään, mutta ei sieltä kalastuskyliä löydy.
  Taidanpa alkaa seuraamaan matkaasi pohjoisessa. Luen nyt ekaks sun tunnelmat viime kesältä. Tänne pääsin sun kommentoitua kovasti tykkäämääni laava ja islantifanittaja siskosten blogia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Totta, että aitoa kalastuskylää reissulla ei tullut vastaan. Tämän reissun jälkeen on pohjoisen tiet koluttu läpi, joten uudet vinkit on tervetulleita. :)

  VastaaPoista
 3. Sun pyöräretket suuntautuu ihaniin pohjoisiin paikkoihin! En ihmettele että Islantikin kiinnostaa. Minäkin muuten kävin viime kesänä koiran kanssa Lofooteilla. Ihan laiskanpulskealla automatkalla tosin vaan. :-)

  VastaaPoista
 4. Kyllä automatkakin on hieno, eikä mikä vaan. :)

  Islanti on todellakin tulevaisuuden haaveissa, ainakin muutaman vuoden päästä...

  Norjassakin löytyy vielä paljon nähtävää ja koettavaa, Avletton Stoe ja Nordland kiehtoo myös kovasti! :)

  VastaaPoista