3.7.2009

Kotona ollaan

Takana 750 upeaa kilometriä :) Oon voimissain! ;)

Pietarsaari 22.8.2009

Upea reissu kokonaisuudessaan! Ajoitus kesäkuun alkupuolelle hieman arvelutti, josko pohjoisessa vielä sataa lunta ja pakkaaminen oli sen mukaan, ilman hellevaatteita. Sää oli mitä mainioin ja 16 ajopäivästä vain kolme oli sateista. Tromssassa oli oikein helle ja se todellakaan ei ole mitään herkkua, lykätä raskasta kuormaa ylämäkeen paahtavassa auringon paisteessa, hermoja raastavan liikenteen seassa.

Etapeista on vaikea valita parasta, omaperäisiä ja hienoja on kaikki. Lyngenin upeat alppimaisemat, Andoyan avarat nummimaisemat ja valkeat hiekkarannat, Langoyan vehreät maalaismaisemat, Lofoottien jylhät kalliomaisemat ja Tamokdalenin jokilaakso. Itse pääkohde, Lofoottien eteläinen kärki, tarjosi kuitenkin vähiten nautinnollista poljettavaa. Kapeat ja mutkaiset tiet, useita kapeita siltoja, tunneleita ja vilkas autoliikenne. Jylhien maisemien ihailuun ei tien päältä ollut mahdollisuutta. Kuuluisat kalastajakylät on turistirysiä vailla aitoa tunnetta ja henkeä. Poikkeus on Henningsvaer, jossa ihmiset asuu ja elää normaalia elämää mitä upeimmissa puitteissa.

Norja on kaunis maa ja ennen kaikkea turvallinen retkeillä. Pohjois-Norjan monimuotoinen luonto tarjoaa niin paljon nähtävää ja koettavaa että itse en ainakaan muuta kaipaa.

Anja

4 kommenttia:

 1. Tervetuloa kotiin.

  VastaaPoista
 2. Väsynyt, mutta onnellinen? Tuun itsekin Jeppikseen lähiaikoina, varmaankin törmäillään.

  VastaaPoista
 3. Olo on tosi haikee, tahtoo takaisin! Pitääköhän pystyttää teltta takapihalle... ;)
  Törmäillään.

  VastaaPoista
 4. Henningsväristä oon samaa mieltä. Mun suosikkipaikka Lofooteilla. Vaikka ei sielläkään paljon kalasteta.

  VastaaPoista