17.6.2009

Kilpisjärvi - Skibotn

Jäätävä ylänkötuuli kieputti joka suunnasta...


1. päivä Kilpisjärvi-Skibotn 48 km/48 km

Bussi saapui Kilpisjärven Retkeilykeskukseen 18:00, kännykän ja kameroiden kellot vaihdoin samantien Norjan aikaan 17:00.

Pakkaamisen kanssa oli ongelmia, bussiin raahasin kaikki eväät ja vaihtovaatteet oli laukuissa ja hukassa... Pipo, Drymaxx-puku ym. lämmintä. Jäätävän kylmä tuuli puhalsi joka suunnasta, ei ihme jos Kilpisjärven tie on ristitty neljän tuulen tieksi!



Matkaan lähdin siis 18:30 Norjan aikaa ja puolen tunnin jälkeen olin Norjassa. Alkutaival oli nousua rajalle, ylänkömaisemia ja tunturipuroja. Maisemat vaihtoivat muotoaan ja jatkuva pysähtely valokuvausta varten hidasti kulkua. Tuntureita, ylänköjärviä, jokia, puroja, koskia, kaikkea mahdollista. Havumetsän reunustamia rotkoja ja Skibotnia lähestyttäessä massiivisia alppivuoria. Matkalla oli useita raskaita nousuja myös, eikä pelkästään laskettelua alas merenpintaan.



Skibotnin risteykseen saavuin 23:30 ja summa mutikassa valitsin Olderelvin leirintäalueen. Vastaanotto oli kiinni mutta hetken päästä pihaan kurvasi autolla kaksi vanhempaa rouvaa, olivat ilmeisesti työpäivänsä päättäneet mutta nähneet meikäläisen saapuneen paikalle ja palasivat takaisin. Hoidimme muodollisuudet ja rouvat tarjosivat lämmintä kaakaota kylmän päivän päätteeksi.



Leirintäalueen keittiöön vein akut ladattavaksi, puhelinyhteys ei toiminut vieläkään ja olin todella huolestunut tuleeko toimimaan ollenkaan ja saanko lähetettyä kuvia tänne blogiin. Teltan pystytyksen jälkeen pääsin yöpuulle noin 01:00 jälkeen...

Ensimmäinen etappi takana, fiilis aivan mahtava!


Majoitus 120 NOK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti