26.6.2009

Sigerfjord - Stokmarknes


11. päivä Sigerfjord-Stokmarknes 36 km/539 km

Perjantaiaamuna aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta! Käsittämättömän hyvä tuuri säiden suhteen, yksi sateinen päivä ja sen jälkeen aurinkoinen.



Sildpollen Sjöcamp sijaitsee erikoisella paikalla Austnesvuonon niemekkeellä, pienen pieni teltta-alue on lähes kirkon portailla. Leirintäalue onkin pääosin vaunumatkailijoille suunnattu, mökkejäkin oli vain muutama. Erikoista on myös unisex wc- ja suihkutilat, aamulla kaikki samassa tilassa hoitamassa aamutoimiaan, joku jonotti suihkuvuoroa, toinen wc-vuoroa, kolmas pesi hampaitaan, neljäs ajeli partaansa ja viides tyhjensi pyykkikonetta! Kaikki tuntui luontevalta tuossa tilassa. Keittö on viihtyisä ja tilava, kaiken kattava astioineen päivineen. Aamiaista valmistaessani kuulin saksalaisrouvalta uutisen että Michael Jackson on kuollut.



Matkaan pääsin 11:30, leirintäalueen isännältä sain vielä ajo-ohjeet lähimpään ruokakauppaan joka sijaitsi Lilandin kylässä, sinne kun ei ole viitoitusta päätieltä. Lähtiessäni näin tien risteyksessä liftarin jonka olin nähnyt aikaisemmin Henningsvaerissa, kolmannen kerran törmäsimme Lilandin kylän risteyksessä ja silloin täytyi jo vaihtaa kuulumiset. Liftari oli matkannut Ranskasta ja suuntana oli tietenkin Nordkapp.


Päivän etapista ei oikein ollut varmuutta muuta kuin että kohti Sortlandia, kuinka pitkälle niin sen ilta näyttää. Harkinnassa oli myös että kierrän Fiskebolin lauttasatamaan läntistä rannikkotietä (46 km) mutta onneksi päädyin polkemaan suoraan E10-tietä (18 km). Maisemat oli upeat Austnesvuonon ja Slovervuonon varrella, korkeita vuoria peilityynen veden peilaamana. Liikenteen kanssa tuli toimeen.



Useiden taukojen ja kuvaussessioiden jälkeen saavuin Fiskebolin lauttasatamaan 15:00 ja satamassa autolauttaa sai odotella tunnin! Vihdoinkin lautta saapui ja edessä/takana oli jäähyväiset Lofooteille, lautalta sai vielä upeat kuvaukset saaren vuoristomaisemista.



Melbusta matka jatkui kohti Stokmarknesia kauniissa maalaismaisemassa ja Hadselvuonon upeissa vuoristomaisemassa. Helposti poljettavaa tietä, tyyntä ja aurinkoista, mitäpä sitä voisi enempää toivoa. Stokmarknesiin saavuin noin 18:30 ja päätin jäädä sinne, kerrankin olisin ihmisten aikaan jossakin. Ensimmäisenä leirintäalueelle, joka tietenkin oli kilometrin nousun päässä.



Sitten tutustumaan kaupunkiin. Paikallinen iltalenkkeilijä neuvoi mistä löytyy internet ja hyvää ruokaa ja juomaa. Rödbrygga olikin viihtyisä pub/ravintola ja perjantai-iltana aikuisten suosima illanviettopaikka. Internetin käyttö oli ilmainen, alue on kuulemma hyvin laajakaistoitettu. Useimmissa muissakin paikoissa olisi miniläppärillä saanut ilmaisen internetin käyttöönsä!



Palattuani leirintäalueelle oli vielä iltapalan aika. Telttanaapurit, pyöräilevä sveitsiläispariskunta, eivät olleet kovin puheliaita...

Kaunis ja rauhoittava etappi takana, hieno päivä!

Päivän kuvakooste

Majoitus 100,00 NOK
Lauttamatka ?

Sløverfjorden

Matkalla Fiskebolin lauttasatamaan E10-tietä pitkin. Hieno keli. :)