19.6.2009

Gryllefjord - Andenes

Jatkoa...

Bussipysäkin varjossa keittelin kahvivedet ja söin voileipiä.
Pyörälaukut purkamalla sai pyörän tungettua bussin pieneen tavarasäilöön. Istuuduin etupenkille jotta voin tiirailla maisemia ja tien profiilia. Paikoitellen etappi muistutti viimekesän Karigasniementietä, mutkineen ja mäkineen. Lyhyet yöunet alkoi painaa ja iski väsy, aina vaan alkoi pää nuokkua vaikka kuinka yritin olla hereillä! Viimeiset tärkeät kilometrit, serpeentininousu Gryllefjordiin, nukuin sikeästi kuin tukki...



Autolautta Senjan Gryllefjordista liikennöi vain kolmesti päivässä, klo 11:00, 15:00 ja 19:00, polkien en olisi varmaankaan ehtinyt edes tuohon viimeiseen vuoroon. Olo oli helppottunut, nyt saavuin Andoyalle jo 17:00, aikaa riittäisiä polkea Staven hiekkarannalle ja leirintäalueelle, tämä taas helpottaa seuraavien päivien suunnitelmia. Lauttamatka kestää 2 h, puolen tunnin autolautoissa on hienot kahvilat ja palvelu pelaa, Andoyan lautalla ei ole kahvilaa. Lähestyttäessä Andenesia alkoi keinutus ja käytävillä todellakin törmäili seinästä seinään.



Oli upea aurinkoinen iltapäivä, tuuli oli yltynyt tai sitten se vain oli normaali Andoyan tuuli. Andenesissa kierreltyäni matka jatkui rannikkotietä kohti Bleikin hiekkarantoja, hiekka todellakin on valkeaa kuin lumi ja meri kristallin kirkasta. Bleikin jälkeen tie koukkaa sisämaahan ja upeille nummimaisemille, matkaa Staven hiekkarannalle kertyy 20 km ja perille saavuin noin 20:00.



Leirintäalueen seinällä tuuli-ilmoitus näytti 8m/s ja isännän mukaan tuuli yltyisi yöllä yli 10m/s joten päädyin mökkimajoitukseen (no olinhan siitä jo talvella haaveillut). Mökit olivat kuin leikkimökkejä keskellä upeaa maisemaa, terassilta näkymät merelle ja ilta-aurinko loisti suoraan terasille. Tuuli oli niin voimakas että pyörä piti siirtää suojaan mökin taakse, auringon paisteesta ei riittänyt lämpöä kylmän tuulen suojaksi.



Juhannusaatto joka tapauksessa ja maisemallisesti upeat puitteet!

Bussikyyti 100,00 NOK
Autolautta Gryllefjord-Andenes 150 NOK
Majoitus mökissä 390 NOK
Yhteensä 640, 00 NOK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti